Aprócikk

Olcsó aprócikk vásárra érkeztünk Pötivel a helyi művelődésházba. Míg én válogattam a szűrők, körömcsípők, csodadolgok forgatagában, Pöti szépen sétált a dobozok között. Nézelődött. Tényleg pár dologra volt szükségem, gumi a gatyába, pillanatragasztó, de odasétáltam a játékos asztalokhoz is, megnézni, mi terem rajta. Az asztalok Petikémnek pont a feje búbjánál voltak, így nem látott rájuk fel, de nem is érdekelte. Nagyon szépen viselkedett.
Odatotyogott hozzám, mellettünk öregasszony.
– Néééééééééééézd! Kisfiú, milyen szép traktor van itt! – emelt le egy fostalicskát a néni, nyomta bele a fiam kezébe.
– A q…. …! – gondoltam én, a néni is az én f… veri a csalánt…

– Csókolom! – szólaltam meg, -Ezt lehet nem kellett volna. Most hogy fogom elvenni a kisgyerektől?!?
– Jaj, hát szép traktor, anya biztos megveszi neked, mert jó fiú voltál! – rakott a trágyára a néni még egy szagló lapáttal. Ekkorra a fiam vérszemet kapott, nyújtogatta a kis nyakát, pakolta is le a traktorokat szépen sorba.
– Nézd! – fokozta a néni, – Ott még milyen szép vonat van, olyat vittem én a kisunokámnak!
Hű a betyár szemit, most ütlek le büdös banya, ha nem hagyod abba! Szikrázott a szemem, próbáltam visszapakolni mindent, a nyújtózó, kezével kotró gyerek után.
– Majd a néni vesz neked traktort kisfiam! Úgyis belejött a vásárlásba. – mondom oda. Mé’ nem hagyja abba??? Mingyá beszólok. De inkább elmentem onnan. Ekkorra Pöti két traktorral brümmögött a dobozok között, de az eladó bácsi bátorítóan biccentett a fejével, így béke volt, nézelődtem tovább.
Amikor már minden biszbaszt összegyűjtöttem, megpróbáltam Petikével visszarakatni a traktorokat. Bőszen emlegettem magamban a néni felmenőjét, közben kislabdákat nyomogattam tomboló fiam kezébe.
Mire a kasszához értem Pötim elunta a harcot és dacosan befeküdt a bejárat elé. Még pont be lehetett jönni, csendben is volt, jó helyen volt. Kezében két kislabda. Az eladók fényképezték. “De cuki.”
– Az. Cuki. Csak az egyik labdát veszem meg neki, otthon 329 db labdánk van.
– A másikat tőlünk kapja. – Mondta az eladó lány.
– Jaj, Peti, bárcsak papucsot szorongattál volna. – mondtam nevetve. Mindenki nevetett, csak Peti feküdt morcosan, kiterülve.
Aztán még lefeküdt a lépcsőnél, az előtérben, a kapunál, aztán hazacipeltem.
Traktoros néni érdekes módon egyszer sem segített…
traktor

Peti 19 hónapos

Drága kicsi bújós fiam.
peti19

Persze még mindig cici és bújci mester. Nagyon kedves kisember, de hatalmas hisztikre képes, ha akar valamit. Társaságban fegyelmezett, barátkozó. Grétivel nagy szövetségesek.
Gyönyörűen eszik, ügyesen szalad, mászik, bátran elindul világot látni. A programokat imádja.

Új kedvenc szavak:
tigris-brumm-brumm Micimackó
kapu,
kuka,
gomba.
Mit mond a kakukk? Kakukk.
Szaladt, megállt, feltette a kezét és elkiáltotta magát: Állj!
Kaka. Kaki, kuki, kukac.
Kiabál: Hahó.
“Borsót főztem” mutatja, a végén: Hamm.
Énekel, táncol, az autóban dobol, tapsol, bőszen utánoz.
Megpróbál egyedül öltözni, vetkőzni.