Szopi tanács

Szopi tanács ami bevált! Végre valaki, aki betartotta. 6 napon belül jött a teljesen pozitív visszajelzés egy immáron nyugodt anyukától, amit köszönök!:

Mit szedj: Urtica Urens 5ch 3×5 golyó 3 napig, aztán 5 nap szünet.
Igyál sok 100%-os almalevet.
Sok finom husikát egyél.
6 hétig csak a pihenés legyen a dolgod, amennyit tudsz bízz másra. Lakás, koszos ruha, főzés megvár.
Ne fejj!
Tehát feküdj, pihenj, szoptass, pelenkázz, egyél-igyál, tisztálkodjatok. Ez legyen a napi program.
Ha pótlás kell az csak EGYSZER legyen, este.
Felváltva szoptass 3 óránként egy ciciből. Tehát 1 cici , szopik amíg szopik, alvás, 3 óra eltelt adhatod a másikat. Nem 3 óránként etetünk, igény szerint etetünk, csak 3 óránként váltjuk a cicit, addig egyből.
Amikor alszik, te is aludj.
6 hét kell, mire egymáshoz szoktok, nem véletlen találták ki a 6 hetes gyermekágyat. Régen ez alatt ki sem kelhetett az ágyból az anyuka. Azért ez túlzás . Legalább kétszer, ellazultan zuhanyozz.
Ügyesen, ülve büfiztess, úgy, hogy a gyerek gerince függőleges legyen. Tükörben állva gyakorolj! (akkor látod, hogy csak ülve fog menni :D)

Pocakot éber állapotba tornáztass, lábakat kőrözd és jól pukiztasd meg.

Hajrá!
Tessék beszámolni, hogy vagytok!

Szoptatás 1 év felett

Egy anyuka vetette fel, hogy vannak akik kiakadnak azon, hogy 1 év felett szoptat az ember. Nos itt van két orvos, különböző nézettel:
Amikor vesegörcsöm volt és kihívtam az ügyeletet, mert úgy érzem elpusztulok, a doktornő, kb 28 éves, aki kijött teljesen kiakadt azon, hogy Grétit még szoptatom, pedig elmúlt 1 éves.
Ellenkező: A másfél éves Grétimmel mentem ügyeletre, mert idegbecsípődésem volt és levegőt venni sem tudtam. 4 órát vártam, miután visszautasítottam a befekvést és infúziót, az ügyeletes doktornő az indokomat meghallva lehívta a fájdalom ambulancia vezetőjét (kb 80 éves professzort), aki mély elismerését fejezte ki és megoldotta a problémámat egy kísérleti módszerrel gyógyszer helyett.

Szopi axióma

Hasfájás

– Csilla! Pici ez a baba még. Nyolcvanakat elég ennie. Ugye nem adsz neki százakat? – kérdezi a csúcs főnyeremény, imádni való védőnénim.
– Áááááááááá nem. – Válaszoltam meggyőzően. Majd mérőórát eszek a cicimre, mert most puszilt be 130-at. Oké, tudom, persze, hogy ezért üvölt… hánytassam??? Nem egyszerű a kiscsávó…
– Ha több van a ciciben, – nem voltam meggyőző, – akkor fejd le Csilla szopi előtt. – Jaaaaaaaaaaaaj a gyenge pontomon kell sétálniiiiiiiiiii…
– Mindenképp. – Válaszoltam, és tudom, hogy ismer…