Bemutatkozás

Bemutatkozás, Dumanyu története:
IMG_9539
Sziasztok! Kaskötő Csilla vagyok. Dumanyu. Üdvözöllek a weboldalamon!

Megjelenéseim:
TV2 Babavilág és Babapercek
http://tv2.hu/musoraink/babavilag/7291_fozes_mosas_takaritas_…_babaval.html
FEM3Café

Vida Ágival arról beszélünk, mit tegyen a szülő, ha elakad a gyermeknevelésben:
http://fem3.hu/musoraink/fem3cafe/10330_ha_elakad_az_anyuka_a_gyereknevelesben.html

Varga Győzővel a humoros gyereknevelésről:

http://fem3.hu/musoraink/fem3cafe/11001_varga_gyozo_csokoladeval_kergette_kisfiat.html

Picur Rádió Korrektúra díjas műsorom a Tökéletlen Szuperanyu
http://picurradio.com/musorok/tokeletlen-szuperanyu

Babajelbeszéd:
http://dumanyu.hu/online-babajelbeszed-oktatas/

Facebook oldalam:

http://www.facebook.com/dumanyu

E-mail:
dumanyu@dumanyu.hu

Miről szól ez a honlap:

Ezt az oldalt annak írom, akinek pici gyereke van vagy tervez, aki arra vágyik, hogy lássa, másnak sem megy olyan egyszerűen a babázás, vagy egyszerűen aki velem együtt tud nevetni, hogyan csetlek-botlok a szuper tudományosan gyereknevelős, információáradatos mai anyukaságban.
Sok humorral, beszólással, nagyon sok hasznos információval és tapasztalattal.

Végzettségemet tekintve közgazdász, munkámat tekintve közgazdász, jelenlegi feladataimat tekintve anya vagyok.
Már az oly sokszor száraz munkás hétköznapjaimat is humorral oldottam, sokat „standup comedyztem” a munkahelyemen. Hol feszültség oldásként, hol felkérésre. 🙂
2010. június 23-án született régóta várt lányom Gréta. Sem a világrajövetel, sem az azt követő időszak nem volt zökkenőmentes és kicsit sem hasonlított az elképzelt idillre.

2012. október 26-án aztán kis családunkba született Petike, amivel a helyzetünk tovább boldogodott és bonyolódott is. 🙂
Amióta anya vagyok rájöttem, hogy a legkeményebb munkám csak most van. Most tanulok a legtöbbet, most „dolgozom” a legtöbbet. Többet, mint valaha életemben.
Ez sokszor rendkívül megerőltető, embert-próbáló. Soha ennyire nem volt még szükségem sem a humorérzékre sem a szívből jövő nevetésre. Látom a környezetemben a sok fáradt, tanácstalan rosszkedvű embert, kismamát, ezért azt a célt tűztem mi magam elé, hogy ahányat csak tudok belőlük, megnevettetek.
Míg közgazdásznak tanultam, anyának senki nem tanítja az ember lányát. Sok szakkönyvet bújtam, nagyon sokat interneteztem, babalélektan tanfolyamra jártam, babajelbeszédet tanultam-tanítottam…
Ehhez is mint minden máshoz az életemben, túlzásba vitt maximalizmussal álltam neki és csinálom.
De bizony, ez kemény kő. Akármennyit is „tanulok”, itt sosem lehetek okos.
Esek-kelek, sírok-nevetek, tanácstalan vagyok és tanácsokat osztogatok, közben bőszen jegyzetelem a történéseket, amik persze utólag mindig nagyon mulatságosnak tűnnek. Nevetek a saját tökéletlenkendéseimen, a gyerekek újabb húzásain, beszólásain, szeretném ha minél többen csatlakoznának hozzám. Nevessünk együtt!

2014-ben úgy döntöttem munkába állok. Pöti meg úgy, ő nem szokik be a bölcsibe. Gyermekeimnek összegyűjtött babajelbeszéd, hatékony kommunikáció és fejlesztő játékok tudásanyagot egy anyuka bátorítására oktatni kezdtem. Zárt Facebook csoportomban már 60 anyuka van és sok jelelő baba. Imádtam csinálni és óriási sikerélményem van benne.

2015-ben Petike óvodás lett én pedig visszamentem dolgozni. Élem a dolgozó anyák mindennapjait.

Eva

Szia Csilla!
Kicsi fiam két éves és hàrom hónapos. Még nagyon nem beszél vagyis beszél egyfolytàban csak egy szot nem értünk belöle. Mivel beszéddel nem tudja magàt kifejezni màs eszközökhöz nyúl. Megfogja a kezem megmutatja mit szeretne illetve vannak sajàt szavai arra ha vizet kér vagy éhes ezeket a szavakat én màr tudom mit jelentenek. Ez a jó része a rossz az hogy ha màs nem jut eszébe akkor harap. Német angol nyelvü bölcsibe jàr ahol ismerik a babajelbeszédet. Itthon magyarul beszélünk vele. Lehet sok neki a 3 nyelv és ezért nem beszél még egyiken sem. Megoldàs lenne-e jelbeszédet tanulni vele?
Vàlaszodat elöre is köszönöm, üdvözlettel Éva

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..