Hogyan nem alszom éjjel

Szuper, hogy mindketten mellettem akarnak aludni, de pisilés után már nem férek vissza melléjük. Ilyenkor fényképezek és itt ülök a konyhában. Talán a 100. képet tettem ma a családi albumba…
Átmentem Apa mellé. Ahogy letettem magam, gombnyomásra ébredtek. Előbb Gréti, aki előbb hozzám bújik, lába közé veszi a takarót. Aztán fordul, ezzel lehúzza rólam, aztán fordul még egyszer, ezzel a takarót maga alá rakja, a tetején alszik és fázik. A lábamnál. Nem férek el. Betakargatom.
Másik takarót húzok, a két összetolt ágyon megosztva próbálok elhelyezkedni. Betakarózom. Pöti üvöltve keres maga mellett. Átmegyek. Megölelgetem. Könyöközik. Ettől nem tudok elaludni. Végre elájulok, amikor megérkezik mellém Gréti. Előbb hozzám bújik, lába közé veszi a takarót. Aztán fordul, ezzel lehúzza rólam, aztán fordul még egyszer, ezzel a takarót maga alá rakja, a tetején alszik és fázik… Fázom. Egy másik takaróért indulok. Pöti felébred. Üvölt, könyökömet vakargatja. Lehet megőrülök alvás helyett. Jó opciónak tűnik abban a pillanatban. Egy újabb éjszaka, ugyanazzal a forgatókönyvvel.

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.