Nátha otthoni kezelése

Figyelem, nagyon fontos, de sajnos gusztustalan információkkal jövök ismét: (Tavaly vesztettem egy pár lájkot, mert az oldal sok taknyot tartalmazott, mint gyermekeink az őszi időszakban, ez van, aki ezért ment, az ment. )
Minden, amit a nátháról tudni kell:
Az orrváladék lehet színtelen és különböző viszkozitású. Kezdetben csak dugul az orrunk.
Ezt követően bő vízszerrű orrváladék jelentkezik. Ha a folyamat tovább romlik, akkor a váladék besűrűsödik, nyúlós üveges fejér színűvé változik.
Ha az orrváladék baktériummal fertőződik, akkor elszíneződik, gennyes, sárga, zöldes, rózsaszínes lesz.

Figyelem, a színes takony nem más mint genny, ami gyulladást jelez! Ezért nagyon fontos a gyakori eltávolítása és ha a gyereknek már kandikál a sűrű zöld cucc az orrából, ne vigyük közösségbe! Inkább 1-2 napot töltsünk el a helyzet rendezésével, mert ekkor még elég lehet 1-2 nap intenzív orrtisztítás, lehet 1 hét múlva már 10 napot veszítünk a munkából, az otthoni antibiotikumos ápolás miatt… Ráadásul a gyerek általános állapota ilyenkor már nem komfortos, nyűgös… Nem érzi jól magát.

A gennycsorgás nemcsak előrefelé, de – elsősorban a hátsó melléküregek gyulladása esetén – hátrafelé a garat fele is észlelhető. Ez gyakran ingerköhögést hozhat létre.

A nátha sokszor társul kötőhártya gyulladással, mert a srácok beledörgölik a bacit a szemükbe, illetve a könnycsatornán keresztül könnyen felmegy. Célszerű a háziorvossal felíratni és otthon tartani antibiotikumos szemcseppeket, Neomycin, Brulamycin..
Ezeket rendszeresen, napi 5-ször a szembe és orrba is célszerű csepegtetni, orrtisztítás után, így a gyerek hamarabb gyógyul és elkerülhető a nagyobb baj!

Ha fontosnak tartod az információt, oszd meg másokkal! Hátha az a szülő is olvassa, akinek a gyereke miatt beteg állandóan a közösség…

(Én anyuka vagyok, nem orvos. A tudásomat a háziorvosom és fülészem segítségével szedtem össze. A beteg gyerekről minden esetben konzultálj a saját háziorvosotokkal. Ne feledd, a nátha betegség, még akkor is, ha enyhébb esetben engedjük a gyereket a közösségbe, különben sose járna… )

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.