Orchidea

Leárazva találtam a polcon, mert elvirágzott, megsajnáltam, hazahoztam. Szegényke kicsi volt és nyüzüge. Beraktam az ablakba a másik orchideám mellé, amelyik épp 32 virággal pompázott. Gyönyörűségem.
Öntözgettem, fújogattam, vártam.
Öntözgettem, kigazoltam (ezerrel nő mellette), vártam.
A gaz kivirágzott, magot hozott, kigazoltam. Vártam.
Öntözgettem, már nem gazoltam ki. A gaz gyönyörűen burjánzott mellette, újra kivirágzott, újra szórta a magjait, már nem bántottam, legalább azzal történik valami.
Egyszer csak megjelent pár új levél. Nagyon örültem. Ennyiben is maradtunk úgy 5 hónapig, amikor elindult egy kis száracska. Mindeközben a 32 virágú lepke orchideám elkezdte hullajtani a virágait, de cserébe hozott újakat. Majd egy pár hónapra rá elhullajtotta az összeset.
Alanyunk száracskáján megjelent egy pár bimbó kezdemény.
Lepke orchideám elkezdett szárat növesztett és a lakásfelújítás közepén egy sarokban megszületett az első kis virág. Minden helyén volt, a lepkék felkerültek a falra a plafonra, mindent elrendeztem, alanyunkon bimbók nőttek. Tegnap meglocsoltam és ma ez a kép fogadott. Végre, majd egy év után a kis orchidea kinyílt én meg: MIVAAAAN???? ENNYI??? Ez a 2 mm széles szirom mind az enyém??? Frankó! Majd nagyítóval csodálom.
P1130541 P1130542

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..