Petike történetek

Petike tegnap éjjel nem akart aludni. A meccset nézte Apával és kukoricát majszoltak, citromos sört ittak. 🙂
Fel voltak pörögve a srácok. Fürdés előtt óriásit párna csatáztunk, aztán jött a nagy pancsikolás.
Végül Gréti kidőlt én pedig lefekvéshez készülődtem, majd bebújtam az ágyba. Petike ekkor abba hagyta a kukorica evést, belemarkolt egy nagyot és odahozta nekem. Annyira nagyon jólesett, hogy ilyen kis gondoskodó!

Petike tegnap kapott egy játékbuszt. Azóta nem lehet kivenni a kezéből. Még aludni is a busszal alszik. Enni is a busszal eszik és pelenkázás közben is a kezében van. “Busz. Busz!” Most amikor írom a sorokat épp a busz mellett aludt el az ágyon. 🙂

Június 11.:
Nagyon nehezen ment ma az altatás, annak ellenére, hogy a délbeni alvást egyszerűen kihagyták… Gréti alkudozott, Pöti meg…:
– Anya nézhetünk egy Jamie 15 percest esti mesének? – kérdezte Gréti. Jamie Oliver főz. Kedvenc “esti meséjük”. Persze azután még mesélnem kell, nem úszom meg.
– Jamie, Jamie, Jamie, Jamie! – rohant Pöti a kapcsolóval.
– O.K. Kiharcoltátok. – kapcsoltam egy Jamie 30 percest, aminek szintén minden részét felveszünk. – Kapcsolok egy 30 percest mert a 15 percest már mind láttuk. Megyek készülődöm és én is jövök.
– Cici, cici, cici, cici, cici… – jött utánam sírva és a lábamba kapaszkodott Petike.
– Pillanat, nekem is vannak igényeim fiam.
– Cici, cici, cici, cici! – görbült a szája és panaszkodott Peti.
– Anya pisil egyet és lábat most, mert már zuhanyoztam, de papucsban mentem ki.
– Ciciiiiiiiiiiiiii! – Üvöltött Peti, miközben próbáltam bejutni a wc-be apró léptekkel, mert összefogta a két lábam.
– Elég! Bírj ki egy percet! – könyörögtem.
– Cici, cici, cici, cici, cici, cici, cici, – mantrázott a térdembe kapaszkodva, miközben végre pisiltem. – Cici, cici, cici, cici, cici. – csak mondta mondta, már feladtam, hogy válaszoljak csak toltam el előlem. – Cici, cici, cici, cici, cici. – Megmostam villámként a lábam. – Cici, cici, cici, cici, cici. -felvettem a hálóinget, ekkor hirtelen reklám lett a tv-ben, amit utálnak és mindig át szoktuk tekerni.
– Jamie, Jamie, Jamie! – nyomta a kezembe a kapcsolót Pöti. Amikor áttekertem a reklámot és Jamie elkezdett főzni, folytatta. – Cici, cici, cici, cici, cici….
Prioritások…

Június 10.:
Kicsit vicces, elég frusztráló de mindenesetre Pötit nagyon jól jellemzi:
Altatás- cicizés-próbálkozás után cumit a szájába tömve lemászott az ágyról, kezét nyújtotta felém. Beleadtam, kikászálódtam én is az ágyból. A konyha közepére cibált rámutatott a rádióra, amiből egy jó szám szólt és táncolni kezdett. “Anya! Anya!” biztatott, majd mikor táncra perdültem, széles mosollyal pörgött-forgott.

Pöti 2. dobása:
Tánc után repülőzni kezdett, ami szétjött. Kezében a repülővel, másik kezében a papírragasztóval érkezett a konyhaasztalhoz, ahol épp az előző történetet írtam és belenyomta a markomba… ragasszam meg.

………..

Petike kedvenc íze a citrom, kedvenc színe is a citrom. Na és a kék. Imádja a grapefurtos-pomelós alkoholmentes sört. “Citm! Citm!” követeli és issza jóízűen. 😀

Kék

Petinek két kedvenc színe van. A citrom (sárga) és a kék. Az egyik kedvenc tárgya pedig a csipesz. Ma teregetés közben csipeszeset játszottunk. Ő jött és a csipeszeket “papa” Apának vitte a konyhába. Mondania kellett, hogy “kérem” és a színt. Én olyat adtam. Persze mindig “cit’m” és “kék”-et kért, (és ügyesen mutogatta a “kérem” jelét is. Jókor. Amikor már mondja…) de én bőszen adtam neki más színűt is, mindig megnevezve.
– Petike ez ZÖLD! Zöld színű! Vidd Apának és mond hogy ZÖLD. Hogy mondod, hogy ZÖLD?
Petike felemelte a csipeszt, elmosolyodott “KÉK!” kiabálta vissza és megiramodott.
csipesz

Pöti 20 hónapos

A kuka mániája kimeríthetetlen. Imitálja az orrfújást, csak azért, hogy utána kidobhassa a papírzsepit. 🙂
Apát “papának” hívja. Hallotta, hogy Gréti egyszer-kétszer így szólította, ezért ő most már így hívja. Mindent mond, főleg, ha kell neki valami. “Kóla, chips” -ezeket a szavakat egy kóstolás után tudja.

Jól eszik, szépen eszik egyedül, de türelmetlen. Nagy falatokat tesz a szájába amikor már nincs a kezében sok és megunta, hogy fuldoklik tőle. Ezt aztán nem tudja lenyelni sem megrágni és kétségbeesve köpi ki… a kezembe… mert az a legalkalmasabb.

Rettentően tudja mit akar és ennek hangot is ad. Kezemet fogva ráncigál és magyaráz, ha akar valamit, de ha nem… akkor felfújja az arcát, felhúzza az orrát. Sikít, ordít, “nem”, “de”, és végszükség esetén földre fekszik.
“Anya! Anya!” két másodpercenként. De mindenre ezt használja, ha látott egy buszt, vagy akármit, akkor anya.

A fogai folyamatosan jönnek. A két felső áttört szemfogával együtt már 14 fog virít a szájában. Most az alsók miatt szenved. Rosszul alszik, mint mindig, két hete sikongat és ordít álmában, amivel a frászt hozza rám.

Nagyon szeret táncolni, ha jó zenét hall már invitál, pörög-forog, táncol. Imádja a Balatont, a vizet, a csúszdákat, de utál fürödni.

Vásári látványosság

A Mamutban és a Fény piacon próbáltunk ma vásárolni. Esküszöm egy szobatudós tervezte, aki a lakásából még sosem jött ki… Rémálom.
Bementünk egy kifőzdébe, Pöti szépen megtörölte magát és “kuka-kuka” felkiáltással kereste a kukát. Illedelmes kisfiú.
Pöti rendkívüli látványosság volt a forgatagban, meg is osztom veletek:
pöttömpöttöm2