Reális újévi fogadalmak anyáknak, 1. rész.

Mindannyian ezernyi elhatározással lépünk az új évbe, amiből általában semmit nem tartunk meg. Most összegyűjtöttem párat, egy amerikai cikkből, amit valóban reálisnak tartok:

1. Kevesebb időt töltök takarítással, többet játékkal.
A gyerekek nem fognak emlékezni arra, mekkora tisztaság volt a lakásban, de arra igen, hogy mennyit bolondoztunk. Nem ragyog a lakásom, mi kupisak vagyunk, de írtam már egy párszor mit, hogyan tisztítok. Pl. a wc-t. Próbáljunk kicsit időtakarékosabbak és szervezettebbek lenni és minden nap legyen idő, amikor csak és csakis a gyerekre figyelünk. Nem a netre, nem a mosnivalóra.

2. Többet menjünk ki a levegőre.
Persze ez könnyű nyáron, de vacak időben sokkal macerásabb. Nem baj, ha esik az eső, mi munka után csigát menteni megyünk, nehogy eltapossák őket. 20 perc is elég. Vagy kivisszük a zseblámpákat és megfigyelünk dolgokat. Vagy karácsonyi fényeket számlálunk télen. Lényeg, hogy ki kell jutni, ha lehet, minden nap.

3. Töltsünk kettesben időt, legalább egy hónapban egyszer.
Nem olyan óriási szervezés, akinek nincs segítsége is az is tud havi egyszer kimozdulni, ez csak elhatározás kérdése. Már egy romantikus séta, vagy hadd ne mondjam milyen más program is nagyot lendít egy kapcsolaton, amire a gyerekeknek van a legnagyobb szükségük. Ha ebből a szemszögből nézzük, ugye nem is önzés.

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..